Moet je terugzien!

Moet je terugzien! Spectaculaire start van Flikken Maastricht

Op maandag bespreken we het opvallendste programma van het afgelopen weekend. We praten je vandaag bij over de bloedstollende eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Flikken Maastricht’.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Flikken Maastricht was meteen raak. Maar liefst 1,7 miljoen kijkers zaten aan de buis gekluisterd. De aflevering was gevuld met intriges, spanning en een lugubere scène. Weet je niet meer wat er allemaal in het vorige seizoen is gebeurd? Klik dan hier voor een korte terugblik.

Koelbloedig

Tijd om te ontspannen was er niet, want de aflevering ging gelijk heftig van start. De mobiele telefoon van rechercheur Eva van Dongen (Angela Schijf) gaat over, hij springt naar haar voicemail. Collega Floris Wolfs (Victor Reinier) zegt met ernst in zijn stem: “Eef, met mij. Luister, kijk uit voor Bols. Er is iets helemaal mis met die man.” Hierna hangt officier van justitie Jens Bols (Martijn Nieuwerf) de telefoon van Eva op en gooit die in het water terwijl hij een koelbloedig lachje op zijn gezicht heeft.

Bloedstollende zoektocht

De voortvluchtige Wolfs komt nadat hij zijn dochter heeft helpen ontsnappen uit de gevangenis aan bij het onderduikadres waar Van Dongen Bols moest beschermen. Daar komt hij tot de schokkende ontdekking dat Van Dongen verdwenen is. Hij treft er alleen Bols aan, die insinueert dat het zijn persoonlijke levensmissie is om Wolfs kapot te maken. Wolfs weet maar net aan de confrontatie te ontsnappen en begint opgejaagd door zijn eigen collega’s de bloedstollende zoektocht naar Van Dongen.

Wil je de gehele aflevering terug zien?
Klik dan hier

Tekst:Fabiola Eekhout, beeld: Dinand van der Wal