Moet je terugzien!

Moet je terugzien!: De (onder)wereld van Willem Holleeder

RTL 4 zond zondagavond de documentaire 'De (onder)wereld van Willem Holleeder' uit. Dit is waarom je hem terug moet kijken.

Het boek Judas van Astrid Holleeder over haar beruchte broer is vorige week uitgekomen en sindsdien is de controverse rond Willem Holleeder weer opgelaaid. In de RTL 4 documentaire De (onder)wereld van Willem Holleeder komen schokkende passages uit het boek voorbij. Dit is waarom je de documentaire terug moet zien.

Boek

In de documentaire komen verschillende onderdelen voorbij uit Judas. Het boek van Astrid Holleeder onthult veel over de familiemens Willem Holleeder en die komt er bekaaid vanaf. Mocht je dit interessant vinden, dan is het zeker de moeite waard om het boek te lezen.

Peter R. de Vries

Voor liefhebbers van misdaadjournalistiek zitten er een aantal interessante momenten in. Eentje daarvan is het gesprek tussen John van den Heuvel en Peter R. de Vries. De twee bekendste misdaadverslaggevers in één ruimte, dat maakt al mooie televisie.

Fotograaf

Sinds de vrijlating van de ex-beroepscrimineel in 2012 is er geen fotograaf zo dichtbij gekomen als Ferry de Kok. In De (onder)wereld van Willem Holleeder vertelt hij honderduit over zijn relatie met Holleeder en onthult hij enkele details die tot nu toe nog niet bekend waren.

De (onder)wereld van Willem Holleeder kun je terugkijken op RTL XL.

Tekst: Floris Visman, beeld: Ferry de Kok