Deze week in Mikro Gids

De vijftiende Mikro Gids van 2018 ligt nu in de winkel! Van de Amstel Gold Race tot een nieuwe seizoen Masterchef: ontdek in deze editie wat u tussen 14 en 20 april écht moet zien op televisie.

Robert ten Brink: “Er zijn enorm veel mooie verhalen”

Sinds vorige week woensdag trekt Robert ten Brink weer naar verre oorden om familieleden te herenigen. Mikro Gids spreekt hem over een nieuwe serie afleveringen van Love is in the air! “Er ontstaan altijd zo snel vriendschappen als we met de hele groep op pad zijn”, lacht Robert. “Dat is elke keer weer wonderlijk om te zien. Die vliegreis is natuurlijk al een feest op zich.”

Stoempend door Limburg met de Amstel Gold Race

Op de Markt in Maastricht vertrekken de renners zondag 15 april voor de 53ste editie van de Amstel Gold Race. “Dit is een van mijn lievelingskoersen, ik rijd hier zeer graag”, zei Philippe Gilbert vorig jaar na de finish. Begrijpelijk voor iemand die net voor de vierde keer deze Nederlandse klassieker had gewonnen. De Belg is specialist in het Limburgse werk: explosief op de klimmetjes en snel genoeg om het af te maken in de sprint. Mikro Gids bespreekt Gilbert en de andere favorieten.

Freek van Noortwijk vindt smaak het belangrijkste

Freek van Noortwijk (29), de vriend van Katja Schuurman, chef-kok van vier restaurants in Amsterdam, is een van de drie juryleden in een nieuw seizoen van MasterChef Nederland. Mikro Gids spreekt hem over de vereisten aan de deelnemers van het kookprogramma, dat maandag 16 april terugkeert op de buis. “De kandidaten moeten gewoon lekker kunnen koken.”

Dit en meer vindt u in Mikro Gids 15. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.