Meer Mikro

On demand: Chef’s table op Netflix, Vlaamse woontips en Boer zoekt vrouw

Mikro Gids zet wekelijks de leukste on demand diensten op een rijtje. In dit overzicht geven we niet alleen online kijktips, maar bespreken we ook de laatste trends in de film en seriewereld.

Watertanden voor de buis

Kijken naar voedsel is bijna net zo lekker als eten zelf, blijkt wel uit de Netflix -serie Chef’s table . Op 17 februari verschijnt al weer het derde seizoen in drie jaar tijd. In de serie krijgt u een kijkje in de keuken van gerenommeerde, of juist nog onontdekte chefs uit de hele wereld. In het derde seizoen brengen de makers onder meer een bezoek aan het Italiaanse restaurant Osteria Mozza van chef Nancy Silverton in Los Angeles, en aan de Zuid-Koreaanse chef Jeong Kwan. Die leeft en werkt in een boeddhistische tempel op het platteland.

Alle BZV -nieuwtjes op een rij

Velen hebben er lang naar uitgekeken: het nieuwe seizoen van Boer zoekt vrouw internationaal . Op zondag 12 februari is het zover; vijf boeren gaan op zoek naar de liefde van hun leven. Maar hoe gaat het eigenlijk met de boeren uit de voorgaande seizoenen? Is iedereen nog bij elkaar? Via Boerzoektvrouw.nl blijft u op de hoogte. Op de Nieuws-pagina leest u het laatste nieuws, zoals het treurige bericht dat boerin Bertie en Esther uit elkaar zijn. Maar ook vrolijke zaken als de geboorte van Geert, het zoontje van boerin Agnes. Overigens staan er niet alleen updates van de boeren online, maar ook van de vrouwen die afvielen. Onder het kopje ‘Extra’ vindt u de pagina ‘Bzv baby’s’ met een fotogalerij van alle kinderen die de verschillende boeren en boerinnen kregen. En dat zijn er inmiddels heel wat!

Negen miljoen Afrikaanse rozen

Chocola, bloemen of een kaartje: geeft u uw geliefde iets met Valentijnsdag? Vooral rozen zijn op en rond 14 februari razend populair. Maar waar komen deze bloemen eigenlijk vandaan? De meeste rozenkwekers zijn gevestigd in Afrika, want de kweekomstandigheden zijn daar door de temperatuur een stuk gunstiger dan hier. Maar er zijn ook andere voordelen, zoals goedkope arbeid. Zo’n negen miljoen Afrikaanse rozen komen dagelijks aan in Nederland. En op de dagen voor Valentijnsdag – en Moederdag – zijn dit er nog veel meer. In mei 2016 maakte Zembla een aflevering over de Afrikaanse roos. Veel rozen hebben een fairtrade-keurmerk, maar hoe eerlijk wordt de bloem daadwerkelijk gekweekt? In Ethiopië nemen ze het onder de loep.

Kijk de aflevering terug

Vlaamse wooninspiratie

Verbouwen, verhuizen, huren, de inrichting … In het Vlaamse woonprogramma Wonen.tv geeft Marcel Vanthilt tips over werkelijk alles wat met wonen te maken heeft. Kunt u wel wat inspiratie gebruiken? Ook op de website Wonen.tv staan een boel leuke én handige tips. Ontdek bijvoorbeeld hoe u kunt voorkomen dat de leidingen bevriezen, hoe u in dertig minuten het huis spic en span heeft, of lees over praktische zaken als lijfrente en verzekeringen. Ook leuk: de foto’s en video’s die u naar binnen laten gluren bij ontwerpen van Belgische toparchitecten.