Meer Mikro

On demand: 360 graden video’s kijken van Planet Earth II en extra Spoorloos materiaal

Mikro Gids zet wekelijks de leukste on demand diensten op een rijtje. In dit overzicht geven we niet alleen online kijktips, maar bespreken we ook de laatste trends in de film en seriewereld.

Rondkijken in de jungle

Meerdere filmploegen werkten maar liefst drie jaar aan de natuurserie Planet Earth II. Hiervoor maakten de teams 117 reizen naar plekken over de hele wereld. Op Bbc.co.uk/planetearth2 staan verschillende 360 graden-video’s van de plekken die de teams hebben bezocht. U kijkt er volledig rond in de woestijn, jungle of de bergen. Ook kunt u er de grappige quiz ‘Are you tough enough ?’ spelen. Ontdek of u het in huis heeft om natuurfilmer te worden en net als de Planet Earth -crew dagen in de wildernis door te brengen. Bang zijn voor insecten of spinnen blijkt dan bepaald geen goede eigenschap. Verder vindt u er prachtige natuurfoto’s, fragmenten en dierenverhalen die niet in de uitzending zaten, én een playlist samengesteld door componist Hans Zimmer met nummers die hem inspireerden bij het schrijven van de Planet Earth- soundtrack.

Lekker nagenieten op Spoorloos.nl

Wie heeft er nou nooit een traantje weggepinkt wanneer in Spoorloos familieleden met elkaar werden herenigd? Op de website Spoorloos.nl kunt u nagenieten van alle uitzendingen, want vaak staat er naderhand extra videomateriaal online. Via het landkaartje kunt u precies zien hoeveel bloedverwanten van over de hele wereld elkaar al hebben teruggevonden. Verder leest u er columns van presentator Derk Bolt, kunt u zelf meedenken over dilemma’s van de hoofdpersonen uit Spoorloos en vindt u er een overzicht van alle seizoenen sinds 2006.

Flikken-actrice Angela Schijf op het doek

Het elfde seizoen van Flikken Maastricht loopt al weer bijna op z’n eind. Angela Schijf speelt vanaf de allereerste aflevering de rol van rechercheur Eva van Dongen naast haar tegenspeler Victor Reinier. In 2014 was ze te gast bij Sterren op het doek. Een leuke terugkijktip voor liefhebbers van de actrice. Hanneke Groenteman zoekt Angela op in Antwerpen, waar ze woont. Ze vertelt over haar drijfveren en liefde voor het werk, maar ook over haar onzekerheden. Ondertussen zijn drie kunstenaars druk bezig met het portretteren van de actrice. Alle schilderijen worden aan het eind onthuld in Maastricht, voor Angela natuurlijk zeer bekend terrein. Kiest ze voor abstract, bijzonder lichtgebruik of frisse kleuren?
De aflevering Sterren op het doek

Nieuwe vrouw, nieuw schilderwerk

Jeroen Krabbé onderzoekt in de serie Krabbé zoekt Picasso de parallellen tussen Pablo Picasso’s kunst en zijn persoonlijke leven. Het is niet voor het eerst dat dit onderwerp onder de loep genomen wordt. De Close up: Picasso – Inventaris van een leven geeft een kijkje in het roerige liefdesleven van de schilder. Vele werken uit zijn oeuvre zijn geïnspireerd op de vrouwen met wie hij relaties had. Een nieuwe geliefde betekende ook een verandering in zijn werk.
Bekijk de documentaire Picasso – Inventaris van een leven