Interview
Fotocredit: Roy Beusker

Willeke Alberti: ‘Familie is het belangrijkste’

In De laatste 24 uur confronteert EO-presentator Bert van Leeuwen een aantal BN’ers met het onvermijdelijke: hun laatste dag is aangebroken. Hij overviel ook Willeke Alberti.

Hoe vond je dat?

“Ik wist nergens van, alleen dat ik een hele dag in mijn agenda moest vrijhouden. De rest was een volslagen verrassing. Iedereen, ook mijn kinderen, had keurig z’n mond gehouden. En eigenlijk houd ik niet van verrassingen, ik ben meer van de regie. Maar dit keer is dat heel goed afgelopen.”

En hoe was het?

“Ik houd het graag ook voor de kijkers als een verrassing. Maar ik kan wel zeggen dat alles wat er die dag gebeurde, me diep heeft ontroerd. Het is alsof je hele leven wordt samengevat in bijzondere gesprekken.”

Wat heeft het je geleerd?

“Ik was nooit echt bang voor de dood. Ik heb veel mensen zien gaan en het is bijzonder als je ziet dat dit rustig, zonder angst of strijd, kan gebeuren. Als je in liefde kunt heengaan met al je dierbaren bij je, dan is het goed. Maar over afscheid nemen had ik nog nooit nagedacht, want ik ben vast van plan om 103 te worden.”

Hoe ervaar jij ouder worden?

“Willy Verbrugge (haar echte naam, red.) wordt 75 maar Willeke Alberti heeft nergens last van. Behalve dat ik na een concert een beetje stram uit de auto kom, want dit vak is topsport. En natuur- lijk zie ik de rimpels wel. Dan maar minder make-up, want anders gaat het maar in die groeven zitten en ik ben behoorlijk anti botox-behandelingen. Iedereen moet het zelf weten, maar het is niks voor mij. Senioren zijn mooi zoals ze zijn. Het werken met jonge mensen houdt me ook jeugdig. Ik leer van hen. Daar ben je nooit te oud voor.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 5. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Ella Wiesbrod