Interview
Fotocredit: Stijn Ghijsen

Twan Huys: ‘Dit is mijn werk én mijn hobby’

Het is Twan Huys en zijn redactie gelukt om Usain Bolt te verleiden tot een interview voor een zaal vol studenten. De ex-topatleet is de eerste gast van het nieuwe College tour-seizoen.

Jullie hebben de snelste man ter wereld gestrikt: Usain Bolt. Hoe was het?

“Het was een feest om hem te spreken. Hij is natuurlijk een van de allerbeste atleten aller tijden. Wat ook heel leuk was: onze redactie kwam erachter dat hij een groot fan is van Ruud van Nistelrooij in zijn periode bij Manchester United. En Van Nistelrooij is weer enorm onder de indruk van hem. We hebben Ruud gestrikt voor een filmpje. Dat vond Bolt ontzettend leuk en nu gaan ze elkaar bellen voor een eetafspraak.”

Wie zijn de overige gasten dit seizoen?

“De minister van Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal. Clarissa Ward, oorlogscorrespondent van CNN. Columnist en tv- en podcastmaker Sander Schimmelpenninck. Advocaten Carrie en Geert-Jan Knoops. En we sluiten deze serie af met componist Ludovico Einaudi. Hij is onder andere bekend van de filmmuziek van Intouchables. ”

Aan welke eigenschappen voldoet de ideale ‘College tour’-gast?

“Bekendheid is natuurlijk heel belangrijk. En iemand moet een flinke schat aan ervaring hebben opgedaan in het leven. Een lange, succesvolle carrière bestaat ook uit periodes dat het even wat minder ging, die vinden we ook heel interessant om te bespreken. Ook belangrijk: gasten moeten ermee akkoord gaan dat we bij College tour geen afspraken maken over de vragen die ze voorgelegd krijgen.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 42. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Ernest Marx