Interview
Fotocredit: William Rutten

Susan Visser: ‘Een kick om iets nieuws te leren’

Ze was helemaal niet goed in de choreografielessen op de toneelschool. Toch doet Susan Visser met Thomas Cammaert mee aan Dance dance dance. ‘Gelukkig drillen ze je net zo lang tot je het kan.’

‘Dance dance dance’ is nogal een fysieke uitdaging. Waarom doe je mee?

“Ik heb er daarom ook wel even over nagedacht. Het leek me een te gekke uitdaging, maar in dit programma zie je wel altijd mensen stukgaan, gefrustreerd raken, huilen. Dus ik wist hoe zwaar het was. Maar met mijn danspartner Thomas [Cammaert: collega- acteur uit België, red.] durfde ik het wel aan. We zijn allebei een blij ei en die positiviteit heb je nodig. Het leek me ook gaaf om mezelf fysiek uit te dagen en te kijken hoe ver ik kan komen. Het is een kick om iets nieuws te leren. Al moest ik voor elk stapje keihard werken.”

Wat vond je het moeilijkst?

“De snelheid en de verschillende stapjes die elkaar in hoog tempo opvolgen. Ook de fijne coördinatie vond ik nog behoorlijk lastig. In de club ben ik niet echt een bescheiden danser, maar bij choreografieën is controle heel belangrijk. Als je het niet klein houdt, ben je niet snel genoeg. Dan zei Thomas weer: ‘Suus, je hoeft niet de hele Himalaya over te steken!’ Sowieso pikt hij het allemaal veel sneller op.”

Wat heb je geleerd van je deelname?

“Dat je fysiek meer aankan dan je zelf denkt. En dat als je pijn hebt en gaat dansen, je lichaam goede stofjes aanmaakt waardoor het weggaat. Misschien moeten we met zijn allen wat vaker dansen.”

Tekst: Carlijn Schepers

Het hele interview leest u in Mikro Gids 38. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Dance dance dance is vanaf vrijdag 27 september te zien op SBS 6, 20:30.