Interview
Fotocredit: Michel Schnater

Sophie Hilbrand vermaakt het hele gezin

Sophie Hilbrand test samen met teamcaptains Gerard Cox, Richard Groenendijk en Sahil Amar Aïssa de kennis van jong, oud en alles daartussen in het nieuwe spelprogramma De grote generatieshow.

Hoe werkt het spel?

“De drie teamcaptains vertegenwoordigen elk een publieksvak met generatiegenoten. Sahil staat er voor jongeren tot dertig jaar, Richard strijdt namens de groep tussen dertig en zestig en Gerard voert de zestigplussers aan. In vier rondes gaan ze de strijd met elkaar aan. We hebben algemene kennisvragen, er is een muziekronde waarin je liedjes moet thuisbrengen en in de rankingronde draait het om de juiste inschattingen over de generaties. Wie drinken er bijvoorbeeld het meest of wie hebben het minst last van vliegschaamte? Het spel wordt beslist in de uitbeeldronde.”

Is alles al opgenomen?

“Ja, de opnames waren vorig jaar. Daarom hebben we gewoon nog publiek en houdt niemand noodgedwongen afstand. Dat is aan de ene kant gek om te zien, maar daardoor juist ook een welkome afleiding. De show is bedoeld als een vrolijk, opgewekt programma waar je ook nog wat van opsteekt.

Wat is het grootste vooroordeel?

“Jongeren vergeten vaak dat alle ouderen ook jong geweest zijn. Sahil moet er niet aan denken om ouder te worden, maar dit programma neemt die angst wat weg. Ik ben nu zelf 44 en vind deze middelbare levensfase juist erg prettig. Ik heb m’n keuzes gemaakt, weet hoe het leven in elkaar zit en al dat gezoek en gestress hoeft niet meer. Da’s het voordeel van ouder worden.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 16. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Jef Willemsen