Interview
Fotocredit: Sander Mulkens

Simone Kleinsma: ‘Alsof ik een collega op visite heb’

Na het succes van het eerste seizoen ontvangt Simone Kleinsma in haar programma 'Klassiekers met Kleinsma' opnieuw collega’s. Ze zingen samen en praten over de mooiste luisterliedjes en kleinkunstmuziek.

Wat voor reacties kreeg je op het eerste seizoen?

“Die waren heel goed. Gelukkig maar, want het was voor mij best spannend. Ik ben natuurlijk van huis uit geen presentatrice. Het voelt voor mij eerder alsof ik een collega op visite heb, met wie ik aan mijn keukentafel lekker babbel over het vak en over onze gedeelde passie. Als het dan zo goed wordt ontvangen dat er zelfs een tweede seizoen komt, is dat helemaal geweldig.”

Zitten er nieuwe elementen in seizoen 2?

“Het grootste verschil is dat we nu publiek hebben, dat kon vorig seizoen niet. Toen was het stil in de studio, wat ook zorgde voor een bepaalde intimiteit. Als we nu liedjes zingen of oude fragmenten laten zien reageren er mensen: je hoort ze ontroerd zijn en soms lachen. Dat zorgt voor een fijne sfeer.”

Word je in deze serie ook verrast door nieuwe muziek?

“Absoluut. Ik heb naast Gerard Cox en Lenny Kuhr dit seizoen ook wat jongere gasten, zoals Van der Laan en Woe en Yentl en de Boer. Beide duo’s noemen theatermaker Peter van Rooijen. Ik kende hem niet, hij is ook nog niet zo bekend bij het grote publiek. Dan vind ik het extra leuk om zo iemand een podium te bieden. Ik hoop sowieso dat mensen door dit programma nieuwe pareltjes gaan opzoeken op Spotify of weer eens een oud cd’tje opzetten om te voelen wat mooie luisterliedjes met je kunnen doen.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 24+25. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Ernest Marx