Interview
Fotocredit: Roel Nederveen

Robert ten Brink terug met BankGiro miljonairs

Weekend miljonairs is terug. Het heet nu BankGiro miljonairs, maar de rest is hetzelfde. Kandidaten kunnen een miljoen euro winnen en Robert ten Brink presenteert de spelshow, net als elf jaar geleden.

Wilde je ‘Weekend miljonairs’ graag terug?

“Het is een droom die uitkomt. Ik heb er jaren om gezeurd. Sponsor Lotto stopte destijds en daarom het programma ook. Dat vonden we allemaal erg jammer. Maar het is een duur programma om te maken, dus ik begreep het wel. Nu ben ik ambassadeur van de BankGiro Loterij en zijn zij in dit programma gestapt.”

Wat vind je zo leuk aan de show?

“Het is het beste format ter wereld, ik heb er altijd veel plezier in gehad. En het presenteren gaat redelijk vanzelf. Ik hoef er weinig moeite voor te doen, omdat ik mezelf kan zijn. Bovendien vind ik deze quiz een leuke afwisseling van programma’s als All you need is love en Love is in the air. Daarvoor ben ik maanden onderweg en reis ik de hele wereld af. Zo’n spelshow is een heel andere manier van werken.”

Onlangs tekende je bij RTL voor vier jaar bij. Staan er nog nieuwe programma’s op de planning?

“Ja, een programma waarin echtparen moeten bewijzen hoe goed ze elkaar kennen: Schat, je kent me toch. De koppels doen spelopdrachten, ergens in een mooi kasteel. De winnaars krijgen een droomreis. In september komt het op tv. En verder ben ik vooral druk met de reizen voor mijn andere programma’s.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 21. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Carlijn Schepers