Interview
Fotocredit: Nick van Ormondt / RTL

Robert ten Brink: “Bij Love is in the air is de vliegreis al een feest op zich”

Sinds vorige week trekt Robert ten Brink naar verre oorden om familieleden te herenigen. Mikro Gids spreekt hem over een nieuwe serie afleveringen van Love is in the air! “Het zijn enorm veel mooie verhalen.”

De tissues liggen sinds vorige week woensdag weer binnen handbereik voor een nieuw seizoen Love is in the air! Presentator Robert ten Brink belooft weer mooie verhalen.

Waar gaan jullie dit seizoen naartoe?

“We zijn net terug uit Australië waar we vier afleveringen hebben gemaakt en we gaan bijna naar Nieuw-Zeeland waar we er nog vier gaan maken. Het is ook wel logisch dat je in dat soort landen terechtkomt want, a: het is afschuwelijk ver, en b: er wonen heel veel Nederlanders. Dus enorm veel mooie verhalen.”

Wat zien we zoal?

“Bijvoorbeeld een familie uit Zutphen waarvan de man bij Defensie werkt. Een paar jaar geleden ging hun dochter backpacken in Australië en ze is daar aan een leuke jongen blijven hangen met wie ze misschien wel gaat trouwen. Haar ouders hebben hem nog nooit gezien, want de vader is heel vaak op missie. Hij zou nu worden uitgezonden naar Mali, maar we hebben met Defensie kunnen regelen dat hij een paar weken later gaat. Hij heeft het dus aan zijn collega’s te danken dat-ie zijn dochter en aanstaande schoonzoon kon zien.”

Hoe lang blijven mensen meestal?

“Dat mogen ze zelf bepalen. Wij zorgen ervoor dat ze daar komen. En als er geen passend verblijf is, dan regelen we dat ook allemaal. Sommige mensen blijven twee weken, anderen drie maanden. En de terugreis regelen we ook, dat hoort er allemaal bij.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 15. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Love is in the air is elke woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Tekst: Bea Kastrop