Interview
Fotocredit: Sander Mulkens/MAX

Paul Groot: ‘Ebenezer Scrooge krijgt het flink voor zijn kiezen’

Voor het derde achtereenvolgende jaar speelt een cast van bekende acteurs het muzikale spektakelstuk 'Scrooge live'. De hoofdrol in dit klassieke kerstverhaal is voor Paul Groot. Hij schreef ook het script.

Paul Groot (Ebenezer Scrooge)

“Het leuke aan deze rol is dat er zo’n nadrukkelijke ontwikkeling in zit. Fijn dat ik Scrooge in het begin als een lekkere rotzak mag spelen. Hij krijgt het gaandeweg flink voor zijn kiezen. Er verschijnen verschillende geesten aan hem en dat heeft zoveel effect op Scrooge dat hij uiteindelijk gelouterd uit het verhaal komt en als een ander mens verder leeft. Er zit zowel veel drama als comedy in dit stuk waardoor je er als acteur veel mee kunt.”

Owen Schumacher (Frederique Holywell)

“In het oorspronkelijke verhaal heeft Scrooge een nichtje, Frederique, dat erg haar best doet om Scrooge in de kerstbeleving mee te trekken. Maar zonder succes. In onze versie is Frederique eerder een soort Hyacinth Bucket, uit Keeping up appearances. Zij organiseert een groot kerstfeest op het dorpsplein en loopt daar continu als een onuitstaanbare regelneef rond. Ze organiseert dat feest eigenlijk vooral ter meerdere eer en glorie van haarzelf. Een hartstikke leuke rol voor Owen.”

Edwin Jonker (Jacob Marley)

“Marley is de oude compagnon van Scrooge die in het verhaal van Charles Dickens zelfs nog krenteriger en vervelender is dan Scrooge zelf. Hij verschijnt als geest aan Scrooge. Ik vind het heel leuk om in deze show met Edwin samen te mogen zingen en spelen. Die jongen kan alles. Hij heeft in musicals en films gespeeld en stond onlangs nog in New York in de theatervoorstelling Een klein leven. En hij is ook nog eens een superaardige gast.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 50. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Ernest Marx