Interview
Fotocredit: Mark van Aller

Marit van Bohemen: ‘Best eng om Sonja Holleeder te spelen’

Van het boek Judas van Astrid Holleeder over haar criminele broer Willem is een gelijknamige serie gemaakt. Marit van Bohemen speelt zus Sonja. Ze vindt het een heerlijke rol na al haar komediepersonages.

Waar gaat de serie ‘Judas’ over?

“Over de familie Holleeder met in hun midden de grootste crimineel van ons land: Willem Holleeder. Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van zijn jongste zus, Astrid. Het gaat over hoe het gezin eerst lijdt onder een gewelddadige vader en vervolgens wordt onderdrukt door de criminele Willem. Totdat Astrid de kant van de politie kiest.”

Jij speelt Sonja, Willems oudere zus. Hoe was dat?

“Fantastisch. Ik heb veel komedie gedaan, maar ik vond het heerlijk me vast te bijten in een rol als deze. Wel vond ik het spannend iemand te spelen die echt bestaat. Ik voelde me heel verantwoordelijk haar goed neer te zetten. Ik heb Sonja laten weten dat ik het best eng vond haar te spelen en dat ze vast zou denken: zo doe en praat ik helemaal niet.”

Welke scènes vond je het leukst om te spelen?

“Een hele gewelddadige scène met Gijs Naber, die Willem speelt, in het Amsterdamse bos. Ik moest mijn eigen graf graven, omdat hij wilde laten zien dat zijn bedreigingen menens waren. Heel ziek natuurlijk, maar wel erg gaaf om te spelen. De hele crew stond muisstil in een pikdonker bos. De scènes die ik samen met Rifka Lodeizen (Astrid) speelde, vond ik ook erg leuk. We waren zo verbonden, ze voelde bijna als mijn echte zus.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 1 Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Carlijn Scheppers