Interview
Fotocredit: Ernst Coppejans

Margriet van der Linden: ‘Het is heerlijk om te kunnen bewonderen’

Margriet van der Linden start deze week met het vijfde seizoen van talkshow M. Het programma van KRO-NCRV bewijst zich daarmee als een vaste waarde binnen het huidige, nogal hobbelige talkshowlandschap.

Wat onderscheidt ‘M’ van andere talkshows?

‘We proberen gewoon de beste show van de dag te maken, met discussies waar je wijzer van wordt en die je wellicht een andere kijk geven op zaken. We hebben verrassende mensen die je iets kunnen uitleggen en weten te inspireren. Ik denk dat M een vaste waarde is geworden in het aanbod. Ons programma is divers, onderscheidt zich met de introductie van veel nieuwe gezichten en is sterk in de inhoud.”

Zowel jij als jouw redactie dragen onderwerpen aan. Wat is nou typisch een onderwerp uit jouw koker?

“Ik ben heel erg gek op sport en met name voetbal. Ik kijk alles. Je kan in M dus veel sport verwachten. Maar dan wel op een manier zoals we afgelopen seizoen een hele uitzending besteedden aan de Amerikaanse Superbowl. Heerlijk was dat. Ik heb ook een keer het bovenbeen van baanwielrenner Jeffrey Hoogland aan tafel opgemeten. Allemachtig, wat een kabeltouw zijn die benen. Afgelopen zomer heb ik voor de tv Sifan Hassan naar al die eindstrepen geschreeuwd. Echt letterlijk. Ik kon wel huilen zo mooi vond ik het. Die passie mag je verwachten. Het is heerlijk om te kunnen bewonderen, onze sporters verdienen dat.”

Wat verwacht je van het komende seizoen?

“Ik heb daar ontzettende zin in. Er zal weer publiek zijn, we zullen een ruimer aanbod aan onderwerpen en meer mogelijkheden hebben. M heeft twee seizoenen binnen zware covid-omstandigheden moeten opereren. Dat is ons gelukt, maar ik kan je niet zeggen hoe fijn het is gewoon weer mensen te kunnen ontmoeten, zoals mijn voltallige redactie – die heb ik ruim anderhalf jaar niet kunnen zien. Gelukkig nu weer wel!

Het hele interview leest u in Mikro Gids 45. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Ernest Marx