Interview
Fotocredit: Mike van den Toorn

Lies Visschedijk: ‘Heerlijk om zo’n chaotische rol te spelen’

Soof: de serie is terug. Wederom speelt Lies Visschedijk de rol van de chaotische keukenprinses. Lies koestert haar personage Soof ook nog na twee films en twee tv-seizoenen. ‘Soof moet haar zachtheid behouden.’

Is het spelen in ‘Soof’ nog steeds een uitdaging, na twee films en een tv-serie?

“Soof is heerlijk chaotisch, er gaat altijd van alles mis maar toch weet ze uiteindelijk weer de juiste draai aan de situatie te geven. Het is hartstikke leuk om zo’n rol te spelen, nog steeds. In dit seizoen is er meer aandacht voor haar vrienden en familie, dat maakt het allemaal weer rijker, als een mozaïek. We bewaken de personages, daar zitten we echt bovenop. Als iets niet goed aanvoelt, of we dreigen in herhaling te vallen, overleggen we met de regie. Gelukkig kan er veel. Wij kennen die rollen inmiddels zó goed. Ik wil vooral dat Soof haar zachtheid behoudt. Het zal nooit flauw of plat worden.”

Wat maakt de serie zo succesvol?

“De herkenbaarheid is een belangrijke factor. Het is allemaal uit het leven gegrepen, Kasper en Soof zijn twee sukkels die zich door het leven proberen te ploeteren. De serie heeft naast alle komische dingen bovendien een soort ernst, dat is denk ik ook de kracht. Het is geloofwaardig.” Lachend: “Al denken we weleens: waar doet ze het van, zo’n groot huis betalen van die zes tafeltjes in het restaurant.”

Hoe ben je zelf eigenlijk als kok?

“Ik kan nog heel wat leren van Soof. Maar samen met mijn zoontje bak ik wel regelmatig, en dat lukt meestal ook wel, gelukkig.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 7 Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Tijgerbloed