Interview
Fotocredit: William Rutten/RTL

Leonie ter Braak: ‘Ik herken de honger naar buiten’

De overspannen huizenmarkt zorgt er nog steeds voor dat mensen hun heil buiten de stad zoeken. In het nieuwe seizoen 'Voor hetzelfde geld' helpt Leonie ter Braak mensen hun ideale huis te vinden.

Een nieuwe presentatrice, is ‘Voor hetzelfde geld’ verder wel hetzelfde gebleven?

“Jazeker, de kandidaten krijgen het in deze overspannen huizenmarkt niet voor elkaar in de stad een passend huis te vinden. Ze zijn nieuwsgierig wat er daarbuiten voor hun budget te koop is. De makelaars leggen vier huizen aan ze voor. In een ervan mogen ze een week proefwonen, voordat ze beslissen of ze kopen of niet. Net als mijn voorganger Natasja Froger heb ik er alle liefde in gestopt.”

Wie zijn de huizenzoekers in de eerste aflevering?

“Dat was meteen een flinke klus. Volwassen zoon Jorg en zijn vriendin Astri wonen op zolder bij vader Erwin en moeder Bianca. Met zijn vieren op 110 vierkante meter in Eindhoven. Ze zoeken twee woongelegenheden onder één dak, zodat Bianca met haar ziekte in slechte perioden hulp dichtbij heeft. Het liefst met een plek voor de camper.”

Wat zijn de meest voorkomende eisen en wensen van de kandidaten?

“De mensen die geen tuin hebben, willen graag een tuin. Mensen die een tuin hebben, willen graag meer tuin. De grootste wens is rust en ruimte. Het liefst wonen deelnemers in of aan de rand van een dorp. Een enkeling durft het aan om echt afgelegen te gaan wonen.

Het hele interview leest u in Mikro Gids 20. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Pauliene Teunissen