Interview
Fotocredit: Stijn Ghijsen

Joris Linssen: ‘Ik hou van die bijzondere twist’

Kersverse afleveringen van Hello goodbye, dat is fijn in een tijd dat er weinig nieuwe programma’s op tv komen. Joris Linssen over het nieuwe seizoen en het belang van de omhelzing.

Wat kunnen we verwachten van dit seizoen?

“Om te beginnen: het is echt een nieuw seizoen. Ik kan me voorstellen dat als kijkers in deze tijden Hello goodbye op tv zien, ze denken dat het herhalingen zijn. Maar de opnames waren afgelopen november al afgerond. Het is jammer dat het toen niet meteen is uitgezonden. Maar het is nu misschien wel fijn dat er verse afleveringen op tv zijn, tussen veel herhalingen van andere programma’s. Want nieuwe afleveringen opnemen zou op dit moment een uitdaging zijn.”

Hebben jullie dat wel geprobeerd?

“We zijn inderdaad wezen filmen bij een van de repatriëringsvluchten uit Marokko. Om te kijken of we in deze tijden nieuwe afleveringen konden opnemen. Dus ik ging met het team in de vroegte naar Schiphol. Alleen dat was al een aparte ervaring. Geen verkeer, lege parkeerplaatsen en binnen afzetlinten en gesloten rolluiken. Dat had ik nog nooit meegemaakt. In de aankomsthal leek het als vanouds, maar toch niet helemaal. De ene helft vloog elkaar gewoon in de armen, maar er waren ook mensen die geen omhelzing wilden. Dat was best pijnlijk om te zien. Een half uur later was de hal weer uitgestorven. Om een nieuw seizoen op te nemen zou ik dus erg veel tijd op Schiphol moeten doorbrengen.”

Wat vond jij het mooiste moment uit aankomend seizoen?

“Wat me erg trof was een meisje van 14 dat met haar moeder wachtte op een jongen van 21 uit Australië. Ze had hem ontmoet op een cruise. Wat zou jij doen als je minderjarige dochter verliefd wordt op een oudere jongen uit een ander land? Dat is best apart. Maar er zat een heel verhaal achter. Moeder en dochter waren op cruise gegaan omdat hun man en vader vorig jaar was overleden. Ze zagen daardoor vreselijk op tegen Kerst zonder hem. Dus gingen ze een cruise doen in Australië. Je gaat zo meeleven met die mensen en dan snap je waarom die moeder dit haar dochter gunt. Veel Hello goodbye-verhalen hebben zo’n bijzondere twist. Daar hou ik van.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 28/29. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Carlijn Schepers