Interview
Fotocredit: William Rutten

Johnny de Mol: ‘Hierna is het echt klaar’

Johnny de Mol kondigde begin dit jaar aan na negen seizoenen te stoppen met 'Waar is De Mol?'. Nu is er tóch een tiende. Presentator en gasten zoeken het nu dichter bij huis.

Waarom wilde je in eerste instantie stoppen?

“Het vele reizen begon me op te breken: je bent telkens een week van huis voor opnames en met twee jonge kinderen is dat niet ideaal. Toen kwam corona en zag de wereld er ineens heel anders uit. Door die periode van veel thuis zijn ontstond het idee voor een slotseizoen Waar is De Mol? in eigen land. Sowieso omdat vliegen momenteel niet handig is. Maar door dichter bij huis te blijven, kon- den we ook mensen vragen die normaal niet zo makkelijk een hele week vrij kunnen maken.”

Wie gaan we dit seizoen zien?

“Onder anderen Gordon, Sergio Herman, Sylvana Simons en Fred van Leer. Met Johan Derksen was ik al eens in Texas geweest en dat was zo’n bijzondere reis dat we vonden dat hij zeker niet mocht ontbreken. Vlak nadat hij ja zei, brak de VI-rel uit dus we hadden heel wat te bespreken.”

Hoe bepaal je de bestemmingen in Nederland?

“We zijn één keer eerder met Waar is De Mol? in eigen land gebleven: met Frans Bauer op Texel. Die plek had voor hem een bijzondere betekenis. Frans kampeerde vroeger met zijn familie in Den Helder en raakte gefascineerd door de veerboot naar Texel, maar zelf was hij nog nooit op het eiland geweest. Die aflevering was indirect een inspiratie voor dit seizoen. Met Johan verken ik bijvoorbeeld Drenthe en zijn zo geliefde Grolloo en met Sergio maak ik een roadtrip van zijn geboortestad Oud-Sluis naar Amsterdam, waar hij zich ook thuis voelt.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 40. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Jef Willemsen