Interview
Fotocredit: Nick van Ormondt

John van den Heuvel: “Nieuw seizoen Ontvoerd is weer heftig”

John van den Heuvel is terug met Ontvoerd, waarin hij kinderen die onrechtmatig naar het buitenland zijn meegenomen probeert terug te halen. “We kijken in de eerste plaats naar het belang van het kind.”

Wat kunnen we dit seizoen verwachten?

“Het is weer een heftige serie geworden. Zo reizen we in de eerste aflevering naar Turkije om twee jonge kinderen naar Nederland terug te halen, die door hun vader waren ontvoerd. Dat was in de periode dat de politieke spanningen daar enorm opliepen en er bomaanslagen in Istanboel waren. Een behoorlijk spannende onderneming. Verder zijn we onder meer op Cuba en in Suriname en Frankrijk geweest.”

Hoeveel verzoeken krijgen jullie jaarlijks?

“Gemiddeld honderd; meer dus dan we aankunnen. Soms komen verzoeken bij ons binnen via het Centrum Internationale Kinderontvoering (Centrum IKO), met wie wij ruggespraak voeren. Soms benaderen ouders ons rechtstreeks. Verder is het zo dat wij ook mensen buiten de camera om helpen. Wanneer wij niets concreets voor ze kunnen doen, geven we ze wel tips en adviezen.”

Het hele interview lees je in Mikro Gids editie 16. Ben je geen abonnee maar wil je niets meer uit de gids missen? Je kunt hier abonnee worden.

Ontvoerd is vanaf dinsdag 25 april wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4. 

Tekst: Vanessa Vunderink