Interview
Fotocredit: Rinse Fokkema

Jeangu Macrooy: ‘Ik ga het nu gewoon echt doen’

Na twee intense jaren staat Jeangu Macrooy dan eindelijk op het podium van Rotterdam Ahoy, als Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival. 'Het wordt zo'n adrenalineboost.'

Je leven staat al twee jaar al in het teken van het Songfestival. Hoe is dat?

“Vorig jaar was er natuurlijk eerst de teleurstelling dat het niet doorging. Daarna kwam de onlineshow, maar die keek ik net als iedereen thuis vanaf de bank. Nu is het compleet anders. Superspannend en superleuk. Ik ga het gewoon écht doen. Dat de zaal halfvol zit maakt me niet uit. Ik ben al blij dat er publiek bij kan zijn en 3500 mensen is nog best veel. Die kunnen samen aardig wat lawaai maken.”

Je koos met ‘Birth of a new age’ voor een compleet ander liedje dan vorig jaar.

“Ik zoek altijd weer nieuwe manieren om mezelf uit te drukken, wil nooit twee keer hetzelfde zeggen. Ik voelde dit keer de urgentie om iets optimistisch, krachtigs en vrolijks te maken. Het was heerlijk om de studio in te duiken, even niet aan corona te denken en een positieve wereld te creëren.”

Ben je blij met nummer 23 als positie?

“Het is een prima plek, lekker aan het eind. Er komen nog drie liedjes na mij. Ik ben er blij mee, het begin blijft hangen maar het eind zeker ook. Ik vind trouwens dat er dit jaar veel goede nummers bij zitten. Een mooie mix tussen uptempo en dramatisch. Het chanson van Frankrijk is prachtig. Bulgarije vind ik ook leuk, een mooi melancholisch nummer.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 21. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Tijgerbloedteksten