Interview
Fotocredit: William Rutten

Jamai Loman: ‘Ik heb meer energie dan voorheen’

Jamai Loman (32) presenteert het nieuwe RTL-programma All together now, treedt op tijdens het Bevrijdingsconcert én volgt dit najaar Wendy van Dijk op in The voice kids. ‘Het echte genieten is terug.’

Wat krijgen we te zien in ‘All together now’?

“Het is een feelgoodzangshow, met veel meezingen en veel lachen. In elke aflevering zitten ongeveer tien optredens. De kandidaten zijn een mix van jong en oud en zingen in elk denkbaar muziekgenre, van rock tot klassiek. Honderd mensen uit de muziek beoordelen de optredens: als zij het goed vinden, staan ze op en zingen ze mee. Hoe meer juryleden meezingen, hoe meer punten. De kandidaat met de meeste punten gaat naar huis met 10.000 euro.”

Wat is jouw rol?

“Ik ben de juryvoorzitter en zit tussen 99 collega’s uit het vak. Het is een bont gezelschap, van de zingende kapper tot een dragqueen, van een operazangeres tot een rockzanger. Ik enthousiasmeer de boel en houd ‘de 100’ scherp. Chantal Janzen presenteert het programma en vraagt mij om namens de jury iets over de optredens te zeggen.”

Hoe is het om weer aan het werk te zijn?

“Heel fijn, ik ben sinds Kerstmis weer aan de slag, nadat ik ruim een halfjaar thuis heb gezeten vanwege mijn niertransplantatie. Ik voel me goed, heb meer energie dan voorheen. Ik ben heel lang bezig geweest met één ding: beter worden. En dan durf je helemaal niet te dromen over alles wat je nog wil doen. Nu is dat weer anders en krijg ik heel mooie kansen. Ik ben er heel blij mee. Als ik nu op het podium sta, waardeer ik dat extra. Ik heb het echte genieten weer terug.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 17. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Lieneke van der Fluit