Interview
Fotocredit: iTV

Inger Nilsson: ‘Ik was nog maar een kind’

‘Hai Pippi Langkous’, zal politieman Erik Bäckström zaterdag vast niet zeggen tegen Gunilla, een van de personages uit 'The hunters'. Verleidelijk want Gunilla (foto) wordt gespeeld door Inger Nilsson (63), oftewel ‘Pippi ‘van vroeger.

Wat leuk om u in ‘The hunters’ te zien!

“Nou en of. Ik werd gegrepen door het personage en het verhaal. Plus de afgelegen omgeving van Noord-Zweden, waar het voelt alsof de tijd stilstaat. Dat kan je aan Gunilla’s kleding zien, de meubels, aan alles. En wat die vrouw allemaal meemaakt… verschrikkelijk!”

Want hoe zit het ook alweer?

“Gunilla’s zoon Joar zat vijftien jaar vast voor de moord op hun buurmeisje. Aan het eind van de vorige af levering bleek het bewijs echter onvoldoende. En dus zal alles opnieuw door de politie worden onderzocht. Joar is intussen weer vrij man. Dat is flink schrikken voor Gunilla, die destijds tegen hem getuigde. Want hoe zal hij bij zijn thuiskomst reageren?”

Met al die Zweedse misdaadseries heeft u intussen vast wel vaker met het detectivebijltje gehakt?

“Dat valt wel mee. Maar je hebt gelijk: ‘nordic noir’ blijft ongemeen populair. Merkwaardig genoeg speel ik een patholoog in een Duitse misdaadserie, Der Kommissar und das Meer. Naar de boeken van Mari Jungstedt en zich afspelend op het mooie Zweedse eiland Gotland, dezelfde plek waar we Pippi Langkous opnamen. Vroeger reed ik er rond op mijn paard, nu snijd ik er lijken aan stukken (lacht).”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 46. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Patrick Bremmers