Interview
Fotocredit: William Rutten

Humberto Tan en voetbal: Een geweldige combinatie

Humberto Tan presenteert vanaf vandaag VTBL, het nieuwe sportprogramma van RTL 7 waarin alles draait om voetbal. Het is voor Humberto Tan niet de eerste voetbalshow, dus het voelt als thuiskomen. Zes keer Humberto en voetbal...

Van ‘VI’ naar ‘VTBL’

VTBL vult de leegte op die Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp achter zich lieten toen ze de overstap naar Veronica maakten. Toen Humberto werd benaderd voor de klus, wilde hij echter niet door onder de vlag van Voetbal inside. “Nee, dat is niet mijn programma. Dat is hun programma. Ik zou het ook gek vinden als ik bdat zou hebben overgenomen”, zo verklaarde hij in De perstribune op NPO Radio 1.

Bescheiden begin

In VTBL draait alles om volksport nummer één: van Champions League tot Eredivisie. De verwachtingen zijn hooggespannen, Voetbal inside was één van de pijlers van RTL 7. De verwachtingen over de opvolger zijn daarom hoog, toch blijft Humberto realistisch: “VI was natuurlijk immens succesvol op RTL 7 en het zou arrogant en dom zijn om te denken dat je dat meteen kunt evenaren. Dat is ook helemaal niet de bedoeling. We willen op de eerste plaats met de zender weer aanwezig zijn in de voetbalwereld.”

Natte haren

Om die reden wil Humberto aan tafel niet uitsluitend met analisten praten, zoals in veel andere programma’s wel gebeurt: “Ik hoop dat er ook spelers van het weekend langskomen, de mannen met natte haren die net van het veld komen. Dat zie je alleen bij De tafel van Kees. Maar dat zit achter de decoder, dus dat kan een onderscheidend onderdeel zijn. Verder gaat het vooral om de sfeer aan tafel.”

Het hele artikel leest u in Mikro Gids 3. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Jef Willemsen