Interview
Fotocredit: Mike van den Toorn

Humberto Tan: ‘Dance Dance Dance is een uitputtingsslag’

Aan de vooravond van de halve finale van Dance dance dance blikt Humberto Tan terug op zijn eerste seizoen als presentator van de goed bekeken dansshow.

 Hoe bevalt de overstap naar zaterdagavondamusement?

“Goed, al is het niet helemaal nieuw voor me: vorig seizoen presenteerde ik al The big music quiz en Het zijn net mensen. Die shows komen terug en straks ook nog Holland’s got talent. Ik ben er blij mee, ze passen me allemaal als een jas. Maar Dance dance dance is wel bijzonder, omdat ik ook kandidaat ben geweest.”

Wat krijgen we te zien in de halve finale?

“Daar mag ik natuurlijk niets over zeggen, behalve dat Timor Steffens de kandidaten een aantal onweerstaanbare nummers heeft gegeven. Geloof me: je krijgt er zin van om zelf mee te dansen.”

Zou je nog een keer willen meedoen?

Dance dance dance is een geweldig avontuur, maar wel een uitputtingsslag. Niet alleen voor de kandidaten, maar zeker ook voor de professionals. Mensen vergeten weleens dat de dansers wel zes nieuwe choreografieën per week moeten leren. Ik vond het destijds al heftig om in die korte tijd een solo en een duodans te leren. Dat moet ik niet meer willen, ik ben ook de jongste niet meer, haha.”

Dance dance dance is zaterdag te zien om 20.00 uur op RTL 4. 

Het hele interview leest u in Mikro Gids 38. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.