Interview
Fotocredit: Martijn van Gelder

Fedja van Huêt: ‘Het is een en al ongemak bij Kasper’

In het tweede seizoen van Soof vindt haar ex Kasper maar moeilijk zijn draai met zijn tweedeleggezin. Kaspers alter ego, acteur Fedja van Huêt: over zijn rol: ‘Ik ben eigenlijk verkeerd gecast.’

Kasper krijgt in dit tweede seizoen heel wat voor zijn kiezen.

“Hij raakt een beetje verloren doordat hij zo moet wennen aan zijn nieuwe leven, hij zit weer in de luiers. Dan wordt hij ook een beetje aangestoken in zijn drang naar vrijheid door de vader van Soof, een oude hippie die opeens op de stoep staat. Het is eigenlijk een en al ongemak bij Kasper.”

Soof en Kasper laten elkaar in ieder geval niet los.

‘Ik vind het mooi om te zien dat ze nog steeds van elkaar houden, al zijn ze uit elkaar en hebben ze andere levens. Ze horen bij elkaar, dat zie je aan alles.”

Was er wat jou betreft nog genoeg materiaal voor een nieuw seizoen, na twee films en een serie?

“Zeker wel. Er valt nog steeds heel veel te lachen, het is een serie met een lach en een traan. Je herkent als kijker zoveel gerotzooi uit je eigen leven. Humor en ernst komen beide aan bod, dat vind ik mooi. Die personages zijn zo sterk. En je groeit met ze mee, de kinderen worden ouder, krijgen vriendinnetjes, er komen andere personen in hun leven. Allemaal mogelijkheden voor nieuwe verhalen. Zo’n gezin kan best lang mee.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 9 Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Soof is vanaf zondag te zien op RTL 4, om 21:30 uur.

Tekst: Tijgerbloedteksten