Interview
Fotocredit: Thomas Dhanens

Elise Schaap: ‘Danielle is heel naïef’

De succesvolle Netflix-serie Undercover komt nu ook op tv. Elise Schaap speelt Daniëlle, de naïeve partner van de Brabantse drugsbaron Ferry Bouman (Frank Lammers). ‘Ik werd meteen verliefd op die rol.’

Undercover was vorig jaar de best bekeken serie op het Nederlandse Netflix. Hoe verklaar je dat?

“Het lokale verhaal maakt het aantrekkelijk. Het is gesitueerd in en rondom Brabant. Seizoen 1 gaat over drugsbaas Ferry Bouman, die zijn imperium leidt vanaf een camping in Zuid-Brabant. Twee undercoveragenten proberen hem te ontmaskeren. Ook is het ontzettend spannend. Elke aflevering nodigt uit tot verder kijken.”

Wat sprak jou aan in de rol van Daniëlle?

“Ze is een naïef, hoogsensitief wezen dat ronddartelt in een donkere wereld vol dood en verderf. Dat grote contrast vond ik prachtig. Ik werd meteen verliefd op de rol van Daniëlle toen ik het script las. Ze was op papier al aandoenlijk. Ze heeft als liefje van de baas een goede positie. Toch vindt ze moeilijk aansluiting bij anderen, want men vindt haar dom en praatgraag. Terwijl ze niets liever wil dan contact. Daarin zit haar tragiek.”

Wat zijn jullie overeenkomsten?

“We hebben allebei een vrolijke inborst, maar ik hoop toch niet dat ik zo naïef ben. Een van de leukste scènes vond ik die waarin Daniëlle een paragnost bezoekt. Ze zit niet lekker in haar vel, dus smeert hij haar ‘auraspray’ aan. Daarvoor ben ik echt te nuchter, hoor. Ik zou nooit naar een helderziende gaan. Maar dit soort rollen, waarvan je naderhand de kleding niet wil houden, zijn juist de leukste. In dit geval waren dat korte rokjes en badpakglittertopjes.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 46. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Carlijn Schepers