Interview
Fotocredit: William Rutten

Edwin Evers: ‘Ik wil geen sentimentele toestanden’

Niet meer om acht uur naar bed. Daar verheugt Edwin Evers zich nog het meest op. Zijn laatste show wordt een marathonuitzending van 12 uur op radio én tv.

In april kondigde je redelijk emotioneel je afscheid aan. Ben je al gewend aan het idee?

“Ja hoor, we maken het programma nog elke dag, dus ik ben er niet zo mee bezig. Ik heb mijn kindje afgestaan, niet omdat de luistercijfers niet meer goed zijn, maar omdat ik eraan toe was. Natuurlijk ga ik dingen missen. Om negen uur hebben wij al meer gelachen dan de meeste mensen op een hele dag. Ik werk met een geweldig team. Je denkt er niet over na, dat is er gewoon, en straks dus niet meer.”

Waar verheug je je op?

“Op de avonden. Dat ik niet meer om acht uur naar bed hoef. Ik moest er altijd op tijd in liggen. Als je dat niet doet, betaal je de prijs, zeker als je wat ouder wordt. Ik wil meer muziek gaan maken. Met constant een programma in je nek komt daar niet veel van terecht. Ik ben heel benieuwd wat er gebeurt als ik daar 100 procent voor kan gaan.”

Frank Dane is je opvolger in de ochtend, ga je hem volgen?

“Nou, ik zet er niet mijn wekker voor, maar ik volg hem zeker. Ik hoop dat het hem goed gaat, ik heb een geweldige tijd gehad en dat gun ik hem ook. Natuurlijk wordt het voor veel luisteraars wennen, maar ik heb vertrouwen in Frank. Hij is een groot radiotalent. Het is een fijn idee dat het programma door zo iemand wordt overgenomen.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 50 Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Tijgerbloedteksten