Interview
Fotocredit: Martika de Sanders

Edsilia Rombley: ‘Goed moment om dankbaar te zijn’

Een kerkdienst tijdens Kerst is dit jaar niet vanzelfsprekend. Daarom is er een bijzondere live-uitzending: De nationale kerstavond. Daarin zingt onder anderen Edsilia Rombley passende liedjes bij een kerstvertelling van Johnny de Mol.

Hoe ziet deze kerstviering eruit?

“Mensen kunnen in deze bizarre tijd niet naar de kerk. En dat is nou juist een plek waar velen graag samenkomen, zeker op kerstavond. Tegelijkertijd hebben we dit jaar meer dan ooit behoefte aan saamhorigheid. Dat proberen we in De nationale kerstavond te brengen. Dat je ver uit elkaar bent, maar je toch samen voelt. Johnny de Mol vertelt het Bijbelse kerstverhaal op een toegankelijke manier, met daarbij livemuziek. Herkenbare kerstliedjes waarmee we het kerstgevoel naar de huiskamers willen brengen. Een beetje zoals The Passion, maar dan kleiner.”

De uitzending is live, dus je kunt zelf geen kerstavond vieren. Vind je dat jammer?

“Dat is nog wel een gevoelig puntje. Dit is de eerste keer dat ik op kerstavond werk. Ik vind eigenlijk dat ik dan altijd bij mijn familie moet zijn, maar ik vond dit zo bijzonder. Ik hoop dat ik met muziek mensen een sfeervolle avond kan brengen. Zeker nu we de feestdagen misschien niet met al onze dierbaren kunnen vieren.”

Welke kerstwens heb jij voor de kijkers?

“Dat iedereen ergens de kracht vandaan kan halen om positief te blijven in deze moeilijke tijd. En natuurlijk wens ik alle mensen een goede gezondheid toe.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 51/52. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Carlijn Scheppers