Interview
Fotocredit: Rogier Veldman

Dionne Stax: ‘Ik kijk met een goed gevoel terug op 2018’

Aan het eind van het jaar wordt het tijd om terug te blikken. Dionne Stax doet dat samen met een aantal BN’ers in een sfeervolle, huiselijke setting door een diner voor te bereiden. “En deze oud en nieuwuitzending is de aftrap. De bedoeling is dat we het programma vaker gaan maken bij bijzondere gebeurtenissen.”

Wie heb je uitgenodigd?

“Paul de Leeuw, Glennis Grace, Cécile Narinx, Roxeanne Hazes en Splinter Chabot. Wat zij met elkaar gemeen hebben, is dat 2018 voor hen een bijzonder jaar was: ze begonnen iets nieuws, braken door, behaalden een overwinning of namen juist afscheid. Ik ontvang ze in een huiselijke omgeving: in een mooi huis met een open haard, een gezellig verlichte tuin, een knusse keuken en een grote eettafel. Samen bereiden we een diner voor, waarbij iedereen een taak krijgt. Tussen het snijden, koken en grillen door bespreken we het afgelopen jaar, spelen we spelletjes aan tafel en blikken we vooruit op 2019.”

Hoe ontstond het idee voor dit programma?

“Voor het zestigjarig bestaan van het NOS Journaal deed ik twee jaar geleden het programma Villa NOStalgia, waarin ik met vijf oudpresentatoren terugblikte op hun tijd bij het Journaal. Die gesprekken waren zo leuk, dat we dachten: misschien moeten we zoiets vaker doen. En deze Oud en Nieuw-uitzending is de aftrap. De bedoeling is dat we het programma vaker gaan maken bij bijzondere gebeurtenissen, zoals de Provinciale Statenverkiezingen en het WK voetbal voor  vrouwen.”

Wat maakt dit programma voor jou zo leuk om te doen?

“Als presentator van het Journaal ben ik dagelijks met het nieuws bezig. Dan is het leuk om met mensen te praten die daarin een rol hebben gespeeld. En niet even een kort gesprekje in een studio, maar ontspannen in een gezellige omgeving. Terwijl je wortels snijdt, lekker aan het kokkerellen bent en ondertussen van een wijntje geniet, praten mensen makkelijker dan wanneer je ze aan een tafel zet.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 51 Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Vanessa Vunderink