Interview
Fotocredit: Ruud Baan

Dionne Stax: ‘Het format staat als een huis’

Dionne Stax was al fan van Droomhuis gezocht voordat ze werd gevraagd presentator Sybrand Niessen op te volgen. Samen met Carrie ten Napel reist ze nu voor het huizenprogramma Europa door.

Gaat ‘Droomhuis gezocht’ veranderen?

“Wat mij betreft niet: Droomhuis gezocht is een instituut en het format staat al tien jaar als een huis. Ik kijk er zelf graag naar, het is heerlijk om bij mensen binnen te kijken en weg te dromen bij het idee een nieuw leven op te bouwen in een totaal ander land. De belangrijkste verandering is dat ik niet Sybrand Niessen ben en dat Carrie ten Napel en ik elkaar afwisselen. De ene week doet zij de bezichtigingen en trek ik door de omgeving, de week erna is het andersom.”

Heeft je voorganger je nog tips gegeven?

“We hebben elkaar gesproken en voor de opnames stuurde hij me een appje waarin hij me veel plezier wenste en zei te hopen dat ik net zo veel lol heb met het team als hij. Droomhuis gezocht wordt al jaren door dezelfde mensen gemaakt. Regisseur Floor, Desiree en Melvin van de productie, redacteur Stephanie en eindredacteur Francisca zijn de drijvende krachten. Ze zijn zo goed op elkaar ingespeeld, ik spring op een rijdende trein.”

Hoe pak je de bezichtigingen aan?

“Voordat ik met de stellen naar binnen ga en we de huizen bekijken, loop ik eerst samen met regisseur Floor een rondje door de woningen. Dan bedenk ik voor mezelf al hoe ik ze door het huis wil leiden. Ik ben natuurlijk geen makelaar, ik hoef zelf niets te verkopen, maar ik wil wel bekend zijn met alle pluspunten zodat ik een pand het beste kan presenteren. Soms moet je mensen leren door een huis heen te kijken.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 50. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Jef Willemsen