Interview
Fotocredit: William Rutten

Daphne Deckers: ‘Antonie hoort er gewoon bij’

Er voetbalt een nieuwe generatie in All stars & zonen, maar er keren ook oude bekenden terug. Zoals Daphne Deckers als Claire. ‘Haar verbouwereerdheid als jonge jongens met haar sjansen voelde ik echt.’

Voor de nieuwe kijkers: wat is Claire voor type?

“Ze is een nogal probleemloze vrouw die het vooral leuk wil hebben in het leven. Claire valt in de oorspronkelijke All stars voor een wat oudere, rijke zakenman, gespeeld door Hans Dagelet. Hij is de vader van Antonie Kamerlings personage Hero, die Claire ook niet onberoerd laat. In deze serie is Claire nog steeds getrouwd met Hero’s vader. Ze is inmiddels een Wassenaarse vrouw des huizes, maar bovenal moeder van hun zoon Nero. Haar doel is de band tussen haar knorrige man en haar gevoelige zoon te herstellen.”

Met welke acteurs speelde je het meest samen?

“In al mijn scènes zit het hele cluppie: alle jonge voetballers én Hans Dagelet, die altijd in prachtige pakken op de set verschijnt. En Daniël Boissevain. De laatste keer dat ik hem zag was in 1997! Op de première van All stars. Paar grijze haartjes erbij, maar verder niks veranderd. Hij heeft nog steeds die aanstekelijke, jongensachtige energie.”

In de oorspronkelijke film had je veel scènes met Antonie Kamerling, alias Hero. Hij wordt verliefd op Claire. Hoe was het om deze rol te spelen nu hij er niet meer is?

“Het had iets heel wonderlijks om weer langs het voetbalveld te staan met dezelfde acteurs. We praatten allemaal over Hero alsof hij elk moment erbij kon komen. Antonie hóórt gewoon bij All stars. En er zit nog wel een verwikkeling in rond Hero. Zijn personage is duidelijk aanwezig in het gevoel van de serie.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 39. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Carlijn Schepers