Interview
Fotocredit: William Rutten

Danny de Munk: ‘Alleen voldoende is niet goed genoeg’

Danny de Munk hoefde niet lang na te denken toen hij werd gevraagd voor Hiphop stars. Samen met rapper Cho steekt hij Shocking Blue-klassieker ‘Venus’ in een modern jasje. “We hebben samen een mooi showtje neergezet.”

Wat is je band met hiphop?

“Mijn muzieksmaak is enorm breed: ik luister Pavarotti en Johnny Jordaan, maar ook dance en hiphop. Ik verdiep me altijd in nieuwe muziekinvloeden, anders beperk je jezelf als artiest. Al geef ik toe dat ik de meeste moderne artiesten vooral ken omdat mijn kinderen fan zijn. In Hiphop stars vorm ik bijvoorbeeld een duo met Cho die mijn dochter en zoon al kenden van zijn hit Misschien wel hè?”

Waarom zei je ja tegen ‘Hiphop stars’?

“Ik maak geregeld uitstapjes in mijn carrière naar andere muziekgenres en doe graag dingen die buiten mijn comfortzone liggen. Vergeleken met meedoen aan Dance dance dance was Hiphop stars een vrij veilige keus. Ik heb jaren geleden ook al eens meegedaan met Ali B op volle toeren waar twee verschillende muzikale werelden samenkomen. In dat programma zongen artiesten en rappers elkaars liedjes, nu maken we samen van een bestaande song een nieuw nummer.”

Wat staat er op muzikaal gebied verder op stapel?

“Ik ben dit jaar vijftig geworden en heb net een nieuwe single uit, Bij elke slok, die echt weer de ouderwetse Danny is. Het Nederlandstalige levenslied is toch mijn basis. Sowieso mogen we als Nederlanders wel wat trotser zijn op onze eigen taal. Als je ze vertaalt zijn al die Engelstalige liedjes echt niet diepzinniger dan waar wij over zingen.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 12. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Jef Willemsen