Interview
Fotocredit: Pim van Boesschoten

Een dag op de redactie van Jinek

Jinek is weer begonnen. Wat komt er allemaal kijken bij het maken van zo’n actuele talkshow? Redacteur Thea Verweij (52) geeft ons een kijkje achter de schermen.

Hoe gaat een dag op de redactie van Jinek er aan toe? Thea geeft het weer in een tijdschema.

5.15

De wekker gaat, vroege dienst vandaag. Bij het ontbijt check ik alvast het nieuws. Wat zijn de grootste onderwerpen? Welke gasten passen daarbij? We proberen altijd net even af te wijken, niet de standaardmensen aan tafel.

7.00

Ik kom aan op de redactie, behalve de schoonmaker is er nog niemand. Met een kop koffie erbij scan ik de kranten. Ik maak een lijst van het belangrijkste nieuws en mogelijke onderwerpen. Met
een schuin oog kijk ik het Journaal. Als ik klaar ben stuur ik het overzicht naar de hele redactie.

8.00

Ik bel alvast met een potentiële gast. Je moet snel zijn. Zeker met de concurrentie van andere programma’s. “Ben je vanavond beschikbaar?”

9.00

De rest van de redactie druppelt binnen. Een half uur later zitten we met zijn allen aan de grote redactietafel. Welke gasten willen we? De eerste knopen worden doorgehakt.

10.00

Iedereen gaat aan de slag. Informatie verzamelen, voorgesprekken voeren, beelden zoeken. Bellen, bellen, bellen. Eva is nog thuis, maar op de groepsapp praat ze al druk mee.

De rest van dit interview leest u in Mikro Gids 22. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Jinek is elke werkdag om 23.00 uur te zien op NPO 1.

 

Tekst: Tijgerbloedteksten