Interview
Fotocredit: William Rutten

Brecht van Hulten: ‘Hoe gevarieerder hoe beter’

De 5 uur show maakt een comeback. Bij SBS 6 én met twee fonkelnieuwe presentatoren: Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo. ‘De adrenaline gaat lekker stromen.’

Hoi Brecht, toen Kassa voor jou stopte, zei je wel toe te zijn aan iets nieuws. Past de 5 uur show in dat plaatje?

“Na Kassa had ik allerlei pannetjes op het vuur, zowel binnen als buiten de tv-wereld. Door corona stond alles opeens stil. En toen belde SBS. Ik was verrast, vond het meteen een leuk idee. Na de screentest had ik een goed gevoel, dus de keuze was snel gemaakt. Een liveprogramma presenteren blijft gewoon een hartstikke leuk kunstje om te doen.”

Kijk je ter inspiratie naar Viola Holt en Catherine Keyl die de ‘5 uur show’ vroeger bij RTL presenteerden?

“Het heet dan wel de 5 uur show, maar dit is toch een ander soort programma dan wat zij maakten. Dat was puur infotainment, wij haken meer in op de actualiteit en geven achtergronden bij het nieuws. Er is ook ruimte voor persoonlijke verhalen, en natuurlijk besteden we ook aandacht aan cultuur, politiek, wetenschap en entertainment.”

Waar verheug jij je het meest op?

“Het aantrekkelijke zit ’m erin dat álles langs kan komen. Van een gesprek over de problemen in de jeugd-ggz tot het nieuwe programma van Stuk tv. Ik heb een brede belangstelling, dus hoe gevarieerder, hoe beter. Ik hou van persoonlijke verhalen van mensen, en ben een liefhebber van kunst en cultuur, dus genoeg om me op te verheugen.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 32/33. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Tijgerbloedteksten