Interview
Fotocredit: Linelle Deunk

Boerin Steffi: ‘Als ik fluit, hinnikt hij’

Boerin Steffi – bekend van Boer zoekt vrouw – gaat in Onze boerderij samen met Yvon Jaspers terug naar Denemarken, waar haar tophengst Hennessy wordt getraind op het hoogste niveau.

Hoe kom je aan Hennessy?

“Wij kochten hem toen hij een dag oud was, een prachtig veulen met een goede bloedlijn. Ik zie ontzettend veel paarden en het gebeurt niet vaak dat je niet kunt slapen tot je hem weer ziet. Het is een soort verliefdheid. Tien jaar was hij een onderdeel van ons gezin. Het is dat hij niet bij ons op de bank kon zitten, anders was dat gebeurd. Hij stond op stal op een plek waar we hem vanuit het huis konden zien. Even bij hem kijken, dat was het eerste dat ik elke ochtend deed.”

In ‘Onze boerderij’ bezoek je hem in Denemarken, hoe kwam hij daar terecht?

“Olympisch ruiter Andreas Helgstrand is op dit moment de grootste man in de paardenwereld, wereldwijd. Je krijgt niet snel de kans om bij hem binnen te kijken. Vorig jaar vroeg Yvon ons voor Onze boerderij in Europa. Ik zei dat een bezoek aan Andreas een van mijn grootste dromen was en dat is gelukt. Ik vertelde hem toen over Hennessy en nu traint hij hem voor de verkoop. Dat is uniek, dat doet hij bijna nooit. Gelukkig gaan we vaak bij Hennesy langs. Als ik fluit hinnikt hij, dat doet hij bij niemand anders.”

Wat is jouw droom voor Hennessy?

“Dat is best krom. Het grootbrengen van paarden is ons werk, als ik mijn hart liet spreken zou ik Hennessy nooit wegdoen. Maar nu hij op dit niveau zit wordt het onbetaalbaar om hem wedstrijden te laten lopen. Ik hoop dat hij ergens terechtkomt waar dat wel kan. Ik wil dat hij een goed leven krijgt en hoop dat hij na zijn pensioen bij ons terug komt om zijn oude dag te slijten.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 48. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Tijgerbloedteksten