Interview
Fotocredit: Letterbox Filmproduktion

Barry Atsma: ‘Ik kwam met rode oortjes bij bankiers vandaan’

Bad Banks is een Duitse misdaadserie met een Engelse titel én een Nederlander in een van de hoofdrollen. Zes vragen aan acteur Bary Atsma.

Waarover gaat Bad banks?

“Over het geldsysteem dat is gebouwd op emotie, angst en risico. Laat mensen daarmee spelen en er komen problemen. Het gaat over grote machtige structuren waarbinnen persoonlijke vetes worden uitgevochten die wereldwijd problemen kunnen veroorzaken. Zo gaat het in werkelijkheid ook. Ik heb met bankiers en ex-bankiers gesproken, echt grote namen. Daar kwam ik met rode oortjes vandaan omdat je dan inzicht krijgt in de manier waarop gespeeld wordt met geld en hoe bankieren gebaseerd is op de emotie van de massa.”

Bad banks is allang opgenomen. Maar je vertelt dat je net terug bent van Duitse les?

“Ik ga binnenkort een nieuw project in Duitsland doen. Eva Pieper is een regisseuse en coach die mij al vijf jaar zowel inhoudelijk als spreektechnisch begeleidt bij Duitse producties. Ik hoef niet accentloos Duits te spreken, maar ik wil serieus alle nuances van het spel kunnen spelen en dat kost heel veel arbeid.”

Wil je zelf nog iets kwijt over Bad banks?

“Mijn tegenspeelster Paula Beer is echt een ongelofelijk talent. Zij wordt absoluut een wereldvermaarde actrice. Je ziet hier een jong talent dat de wereld gaat veroveren aan het werk in een van haar eerste grote projecten. Dat alleen al is een reden om naar Bad banks te kijken.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 28/29. Deze editie ligt nu in de winkel. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Bad Banks vanaf dinsdag 24 juli te zien op NPO 1 om 21.20 uur.

Tekst: Bea Kastrop