Interview
Fotocredit: Rogier Veldman

Anne-Mar Zwart: ‘Ik bewonder Beatrix’ allure’

Sinds haar jeugd is Anne-Mar Zwart al stiekem royaltyfan. Dat ze Blauw bloed mag presenteren, vindt ze dan ook geweldig. Het nieuwe seizoen begint met speciale aandacht voor de 85e verjaardag van prinses Beatrix.

Wat vind je ervan dat je de nieuwe presentatrice bent van ‘Blauw bloed’?

“Heel erg leuk! Ik ben echt een royaltyfan en met mij gelukkig een heleboel andere mensen. Daarom duurt dit programma voortaan als vanouds een klein halfuur én is het teruggeschoven naar primetime.”

Hoe ontstond jouw liefde voor het koningshuis?

“Mijn oma was erg koningsgezind, ze had een abonnement op het blad Vorsten. Als klein meisje zat ik daar bij haar op de bank graag in te bladeren. Ik vond al die prinsessen geweldig en droomde weg bij hun mooie kleren en hun sprookjesachtige levens. Sinds die tijd ben ik stiekem royaltyfan. Ik ben altijd benieuwd hoe leden van koninklijke families ook nog gewoon mens zijn. En ja, ik ben ook dol op het Nederlands koningshuis.”

Ben je ook fan van prinses Beatrix?

“Jazeker, ik vind haar heel tof en ze is het staatshoofd van mijn jeugd. Ik bewonder de allure, die heeft ze nog steeds. Hoe ze praat, hoe ze beweegt en hoe het haar lukt om nog steeds op hoge hakjes te staan: heel mooi. Tegelijk vind ik haar stoer; zoals Beatrix op foto’s van vroeger staat, als ze ging paardrijden bijvoorbeeld. Hoewel ik het jammer vind dat ze als koningin gereserveerder was dan haar moeder, denk ik dat ze een heel lieve vrouw is.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 4. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Lydia van der Weide