Interview
Fotocredit: Andy Tan

Angela Schijf: ‘Het wordt spannender en intenser’

Ook in seizoen 2 van 'Meisje van plezier' speelt Angela Schijf de rol van Nadine, een moeder die in het geheim in de escortwereld werkt.

Had je gelijk oren naar een tweede seizoen van ‘Meisje van plezier’?

“Ja, absoluut! Het is het grootste compliment dat je kunt krijgen voor je serie. Dat besluit kwam overigens al vrij snel; de reacties op het eerste seizoen waren fantastisch en de cijfers logen er niet om. Supercool. En we hebben gelukkig ook de tijd kunnen nemen voor de tweede reeks. Ik denk echt dat we een stap verder gaan dan in seizoen 1. Sowieso is het allemaal veel spannender, intenser en sexyer.”

Heel lang blijft het Nadine zeker niet voor de wind gaan?

“Het opzetten van een bedrijf gaat niet zonder slag of stoot en in deze industrie moet ze ook nog vechten tegen de vooroordelen. Zij wil het allemaal op een zuivere eerlijke manier doen, maar ze krijgt ontzettend veel tegenstand van Meryem, gespeeld door Birgit Schuurman. Zij duldt de concurrentie niet. Nadine is bovendien een vrouw met veel ambitie, dus de vraag werpt zich op: hoe ver moet je gaan voor die ambitie?”

Over vooroordelen gesproken: Heb je het idee dat mensen anders naar je kijken sinds deze serie? Het is toch heel wat anders dan ‘Flikken Maastricht’…

“Grapjes in de trant van ‘Nou, wat je gisteren weer aan had, of uit…’ die worden wel gemaakt, ja. Ik vind dat ongemakkelijk. Voor mij gaat de serie over een vrouw die haar onafhankelijkheid zoekt en vindt. Over de balans proberen te houden tussen privé en werk. Maar het is natuurlijk zo, dat Nadine geen alledaags werk doet, dat klopt. En ik ben niet Eva van Dongen uit Flikken Maastricht. Je bent acteur en doet ook andere dingen. En het is heel fijn als je dat kan laten zien. Ik mag nu twee grote series dragen. Heel bijzonder.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 7. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Constance van Amstel