Interview
Fotocredit: Roland J. Reinders/MAX

André en Janny In ‘Ontdek je plekje 2.0’

Na drie seizoenen met Janny van der Heijden in de Heel Holland bakt-tent, stapt André van Duin ook met haar in een bootje. In Denkend aan Holland varen ze gezellig samen door Nederland. ‘We willen laten zien hoe mooi Nederland is, zéker vanaf het water.’

Wat kan de kijker verwachten van Denkend aan Holland?

“Janny van der Heijden en ik varen samen in een bootje over leuke riviertjes. Onderweg meren we aan en ontmoeten we allerlei interessante mensen: boeren, tuinders, vissers, mensen die aan de waterkant wonen. Ik bestuur de boot en Janny bakt een lekkere appeltaart of koekjes in het kleine keukentje ervan. En dan is er nog Nhaan, haar ruwharige teckel, die is ook gezellig mee.”

Wat is het doel van het programma?

“We willen in de vier afleveringen laten zien hoe mooi Nederland is, zéker vanaf het water. Je hoeft helemaal niet naar het buitenland voor een mooie vakantie. Vooral met zo’n hete zomer is het heerlijk om ons eigen land te ontdekken. Denkend aan Holland is een soort Ontdek je plekje 2.0. Het is een gezellig, zomers wegkijkprogramma.”

Waar zijn jullie allemaal geweest?

“We bezochten prachtige natuurgebieden en schitterende plaatsen waar ik zelf ook nog nooit ben geweest. Zoals de aspergekwekerijen in Zeeuws-Vlaanderen of Giethoorn, waar veel buitenlandse toeristen rondlopen. Maar ook onbekendere plekken, zoals Acquoy, een klein plaatsje langs de rivier de Linge. We konden niet naar allemaal plekken waar nog bijna nooit iemand is geweest, want dat is onmogelijk in Nederland. Maar we hebben wel geprobeerd het rustige Nederland te laten zien vanuit een ander perspectief.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 30/31. Bent u geen abonnee maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier

Tekst: Carlijn Schepers