Interview
Fotocredit: Roy Beusker

Abbey Hoes: ‘Een traan en een goede grap’

De nieuwe komische dramaserie 'Five live' volgt het reilen en zeilen op de redactie van een nieuwsprogramma. Abbey Hoes (28) speelt de bleue stagiaire Honey Molenaar, een rol die haar direct aansprak.

Wat kunnen we verwachten van Five live?

“De serie speelt zich af op de redactie van een dagelijks nieuws- en actualiteitenprogramma. ‘Dramedy’ vind ik een draak van een woord, maar het is wel wat ‘t is: het heeft de diepte van een dramaserie, met acteurs die ook goed zijn in comedy. Na een traan volgt een goede grap. Die combinatie werkt heel goed.”

Hoe realistisch is de serie?

“Behoorlijk. Natuurlijk is het een tv-serie, dus het blijft een geromantiseerde, tikje surrealistische versie van de werkelijkheid. Net zoals Gooische vrouwen geen documentaire is over het leven in ’t Gooi. Ik loop nu zo’n vijftien jaar mee in het wereldje en een aantal verhaallijnen en personages kwam me bekend voor.”

Wie speel jij?

“Mijn personage Honey is nieuw op de redactie. Ze moet haar weg zien te vinden in een voor haar onbekende, spannende wereld. Honey is dolenthousiast en hardwerkend, een echt ‘blij ei’. Aan de andere kant heeft ze nul ervaring met de tv-wereld. Dat is een hele leuke combinatie om te spelen. Haar positiviteit is een mooie tegenkleur in het vaak gestreste geheel van de redactie. Ze voelt als een trouw hondje dat vrolijk kwispelend achter mensen aanrent.”

Het hele interview leest u in Mikro Gids 40. Bent u geen abonnee, maar wilt u niets meer uit de gids missen? Abonnee worden kan hier.

Tekst: Jeff Willemsen