Informatief

Tess Milne: “Ik ben een stuk sceptischer geworden”

Haar “bijna gênante nieuwsgierigheid” komt Tess Milne goed van pas bij de presentatie van 'De rekenkamer'. “Ik ben door dit programma een stuk sceptischer geworden.”

Waarom past ‘De rekenkamer’ bij jou?

“Ik ben behept met een bijna gênante nieuwsgierigheid. Mijn vrienden worden daar soms gek van, maar voor dit programma is het een handige eigenschap. Ik vind het heerlijk om diep op onderwerpen in te zoomen. De rekenkamer is een mooie kans om lekker op onderzoek uit te gaan en tegelijkertijd inhoudelijk te groeien. De cijfers moeten kloppen, daar was ik in het begin wel mee bezig. De sommen gaan me gelukkig redelijk goed af. Mijn vader is accountant, dus daar heb ik wel iets van meegekregen.”

Wat zit er in de eerste aflevering?

“We hebben er dit seizoen voor gekozen om vaker abstracte onderwerpen uit te diepen. Zoals: wat is de waarde van een dj? We gingen met dj Laidback Luke naar Londen. Hij was extreem openhartig. Het is bizar hoe groot de bedragen zijn die in die wereld omgaan. En dan heb ik het niet alleen over het geld dat dj’s verdienen. Ik denk dat veel mensen niet beseffen hoeveel kosten dj’s moeten maken voor hun optredens. In diezelfde aflevering onderzoeken we ook de prijs van condooms. Mensen willen veel uitgeven voor een bekend merk, zo blijkt. Of dat terecht is zoeken we uit.’

Het hele interview lees je in Mikro Gids editie 46.

DE REKENKAMER, VANAF DONDERDAG 17 NOVEMBER, 20.30 NPO 3, KRO-NCRV

Tekst: Monique Brandt, beeld: Stijn Ghijsen