Film

Deze topfilms komen vrijdagavond op tv

Er komen natuurlijk wel vaker goede films op vrijdag, maar deze vrijdag steekt er toch echt wel bovenuit. Je hebt vanavond (6 januari) de keuze uit maar liefst vijf topfilms. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Toeval of niet; alle topfilms die vrijdagavond op televisie komen hebben vier sterren. Een uitzonderlijk goede filmavond dus. Dit zijn ze alle vijf.

The princess bride (14.15, ÉÉN)

Alle films komen ’s avonds op tv op één na: de Belgische zender ÉÉN zendt ’s middags al The princess bride uit. De films speelt zich af in de fictieve plaats Florin. Prinses Buttercup (Robin Wright) wordt verliefd op staljongen Westley (Cary Elwes), maar moet trouwen met de slechte prins Humperdinck (Chris Sarandon).

Tekst loopt door onder de video

Harry Potter and the deathly hallows: part 2 (20.30, SBS 6)

Er zijn in totaal acht Harry Potter-films gemaakt en dit is de laatste. In het tweede deel van de Deathly hallows-serie gaan Ron en Hermione op zoek naar de overgebleven Horcruxen. Good old Harry gaat opnieuw de confrontatie met slechterik Voldemort aan.

Tekst loopt door onder de video

Birdman (22.00, Canvas)

Deze tragikomedie die overladen is met complimenten gaat over de gevallen acteur Riggan Thompson, gespeeld door Michael Keaton. Van zijn roem die hij opbouwde met zijn vertolking als superheld Birdman, is nog weinig over. Hij besluit een comeback te maken.

Tekst loopt door onder de video

Still Alice (22.40, NPO 2)

Julianne Moore won een Oscar voor beste actrice door haar vertolking van de met Alzheimer gediagnosticeerde professor Alice Howland. In Still Alice gaat ze de strijd aan met de slopende ziekte. Ook Alec Baldwin en Kristen Stewart hebben rollen in de film.

Tekst loopt door onder de video

Se7en (23.25, ÉÉN)

Misschien wel één van de spannendste films ooit. Brad Pitt kruipt in deze thriller in de rol van rechercheur David Mills. Samen met zijn partner William Somerset (Morgan Freeman) gaat hij op zoek naar een seriemoordenaar die zijn slachtoffers kiest gebaseerd op de zeven Bijbelse hoofdzonden.

Tekst: Floris Visman, beeld: Foto: Atsushi Nishijima / 2014 Twentieth Century Fox