Dé drie van donderdag

De drie van donderdag

Iedere donderdag laten we je weten wat de drie meest interessante programma’s van de dag zijn. Dit keer zijn dat: '3Doc', 'Petticoat' en de heerlijke kerstfilm 'Love actually'.

Dit zijn de drie van donderdag:

3 Doc – ruilen: van konijn tot fortuin

Konijn eten met Kerst? Documentairemakers Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts denken er niet aan. Ze haalden een gratis konijn van Marktplaats en gingen de uitdaging aan om via ruilacties rijk te worden. Het konijn werd geruild voor een halogeenoven en zo ging het verder. Albert had een droom: miljonair worden. Is hem dat ook gelukt?
3DOC: RUILEN: VAN KONIJN TOT FORTUIN, NPO 3, 22.40

Bekijk hier een voorproefje van 3Doc

Love actually

Ieder jaar rond deze tijd vliegen de romantische kerstfilms je om de oren. Zo kunnen we ook weer genieten van de Britse romantische komedie Love actually. Een aantal verhaallijnen passeert de revue, maar blijken uiteindelijk allemaal met elkaar in verband te staan. Zo valt de premier van Engeland op een werkneemster en zien we een uitgerangeerde zanger die een kersthitje te pakken heeft met een oud nummer. En dan hebben we nog verschillende zoektochten naar liefde. Gelukkig blijkt alles op Kerstavond samen te komen.
LOVE ACTUALLY, NET 5, 20.30

Petticoat

Pattie heeft veel succes met de Petticoats, maar het vele optreden breekt haar op. Daarnaast kan ze met haar hectische leven de steun van vriend Peter goed gebruiken, maar hij neemt door zijn liefdesverdriet juist meer afstand van Pattie. Ook ontdekt ze dat haar vader zaken voor haar heeft achter gehouden. Hoe loopt dit af?
PETTICOAT, NPO 1, 20.30

Bekijk hier de vorige aflevering van Petticoat

Tekst: Merlin Everts, beeld: Universal pictures