Dé drie van donderdag

De drie van donderdag 12 januari

Iedere donderdag laten we je weten wat de drie meest interessante programma's van de dag zijn. Dit keer zijn dat: 'Petticoat', 'Musical Awards Gala' en 'David Bowie: The last five years'.

Dit zijn de drie van donderdag 12 januari.

Petticoat

Pattie is eindelijk thuis, maar komt er daar achter dat er een hoop verandert is. Dit zorgt ervoor dat de zij en haar vader elkaar niet meteen in de armen sluiten. Daar houden de problemen van Pattie niet op want ze moet haar goede vriend Peter overhalen om in Nederland te blijven, terwijl hij onderweg is om naar Canada te vertrekken. Verder komt ze er eindelijk achter wat het verhaal van haar moeder is. Ze lijkt haar stadse leventje achter zich gelaten te hebben, totdat Willem zijn vlotte babbel in zet voor een goede zaak. Hoe loopt dit af?

PETTICOAT, 12 JANUARI, KRO-NCRV, NPO1, 20:30

Musical Awards Gala

De spetterende 16e editie van het Musical Awards Gala wordt vanavond uitgezonden. Tijdens deze groots opgezette show in het Beatrix Theater in Utrecht zullen er verschillende prestigieuze awards worden uitgereikt. De vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Cornald Maas en leden Peter Noten, Henriëtte Tol, Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Marlies van Leeuwen. Naast het uitreiken van prijzen worden er ook exclusieve fragmenten van het aankomende seizoen getoond. Maar de grote vraag blijft natuurlijk wie er in de prijzen vallen. Bekijk hier alvast het vreugdefilmpje van aan aantal genomineerden.

MUSICAL AWARDS GALA, 12 JANUARI, AVROTROS, NPO 1, 21:25

David Bowie: The last five years

Een prachtig overzicht van David Bowies laatste jaren van zijn leven. Het is een vervolg op de eerder gemaakte BBC-documentaire Five years uit 2013. Francis Whately was zowel de regisseur van de eerste documentaire en The last five years. Er worden beelden vertoond van ongeziene archiefbeelden en radio-interviews die nog niet eerder werden uitgebracht. We zien de laatste zangopname van Bowie voor het nummer Lazarus. Aan het einde van de documentaire wordt de regisseur en cast van Lazarus geïnterviewd. Ben je benieuwd? Kijk dan hier alvast de trailer:

DAVID BOWIE: THE LAST FIVE YEARS, 12 JANUARI, 22.55, NPO 2

Tekst: Fabiola Eekhout, beeld: Pief Weyman