Amusement

Een stressloze kerst met Rudolph

Inspireren en helpen, dat wil Rudolph van Veen in 'Irene en Rudolph vieren Kerst'. “Rosbief en kerststol kennen we wel, ik heb wat leuke alternatieven."

Wat doen we dit jaar met Kerstmis?

Voor wie er in de laatste week voor de feestdagen nog niet helemaal uit is, bieden Rudolph van Veen en Irene Moors de helpende hand. In Irene en Rudolph vieren Kerst zijn de taken als vanouds verdeeld: Irene ontvangt gasten aan een grote tafel, terwijl Rudolph op de achtergrond hakt, snijdt en in de pannen roert. Inderdaad, net als vroeger bij Life & Cooking en Life 4 You.

Oude tijden herleven?

“Nou, zo oud zijn die tijden niet hoor”, lacht Rudolph. Bij SBS 6 waren ze dit jaar tenslotte ook al samen te zien in Over smaak valt te twisten, een programma dat waarschijnlijk een vervolg krijgt. De tv­-kok werkt graag samen met Moors. “Ze is zo lekker nuchter en relaxt. Jij regelt dit, ik regel dat. We weten van elkaar dat het goed komt.” Hij wil het ‘absoluut niet’ vergelijken met Irene’s bijzondere samenwerking met Carlo Boszhard. “Zij waren echt een duo. Mijn rol was en is altijd ondersteunend, ik doe de keuken en daar blijft het bij. Dat vind ik fijn.” Koken, gasten ontvangen, een feestelijke tafel maken, tegen Kerstmis is iedereen er maar druk mee. Kerststress ligt altijd op de loer. “De meeste mensen hebben al globaal bedacht wat ze gaan doen”, stelt de kok. Hij helpt om de laatste puntjes op de i te zetten. “Ik wil niets liever dan inspireren en helpen.”

Het hele interview lees je in Mikro Gids editie 51. Ben je geen abonnee maar wil je niets meer uit de gids missen? Je kunt hier abonnee worden.